|

Politica privind protectia datelor cu caracter personal

Introducere

Aceasta este politica privind protectia datelor a Societatii civile de avocati ”COJOCARIU, GLIGOR CRISAN” („CGC”). CGC respecta confidentialitatea dumneavoastra depune toate eforturile necesare pentru protejarea datelor personale. Colectarea si utilizarea datelor personale se realizeaza in conformitate cu Regulamentul General privind Protecţia Datelor (RGPD). Aceasta politica privind protectia datelor se aplica datelor colectate prin intermediul site-ului nostru (https://cgc-avocati.ro ), precum si la datelor personale colectate prin e-mail.

1. Informatii importante si detalii despre CGC

Scopul prezentei politici privind protectia datelor personale Acest website nu este adresat minorilor si noi nu colectam date personale ale minorilor in mod constient. Operator - CGC este operatorul pentru datele dumneavoastra personale .

2. Datele pe care le colectam

Datele personale sau informatiile personale inseamna orice informatie despre o persoana care poate duce la identificarea persoanei respective.

Pentru a furniza servicile noastre, colectam sau primim informatiile dumneavoastra personale in moduri diferite.

Este posibil sa colectam, sa folosim, sa stocam si sa procesam diferite tipuri de date personale despre dvs. pe care le-am grupat impreuna (toate sau oricare):

  • • Datele de identitate includ prenumele, numele de familie, numele de utilizator sau identificatorul similar, adresa de email. Aceste date sunt colectate doar in momentul in care dumneavoastra ne contactati prin intermediul site-ului nostru (https://cgc-avocati.ro/contact ) sau prin email.
  • • Datele tehnice includ adresa [IP protocol], datele dvs. de conectare, tipul si versiunea browserului, setarea si localizarea fusului orar, tipurile si versiunile de plug-in de browser, sistemul de operare si platforma si alte tehnologii pe dispozitivele pe care le utilizati site-ul].
  • Nu colectam nicio categorie speciala de date personale despre dvs. (aceasta include detalii despre rasa sau etnia dvs., credintele religioase sau filosofice, viata sexuala, orientarea sexuala, opiniile politice, calitatea de membru al sindicatelor, informatii despre sanatatea dumneavoastra si datele biometrice si genetice).

3. Cum sunt colectate datele personale?

Utilizam metode diferite pentru a colecta date personale inclusiv prin tehnologii automate sau interactiuni. Pe masura ce interactionati cu site-ul nostru, prin trimiterea unui mesaj, este posibil sa colectam automat date tehnice despre echipamentul dumneavoastra, actiunile si modelele de navigare. Colectam aceste date personale utilizand module cookie, si alte tehnologii similare. Mentionam ca CGC nu stocheaza informatii utilizand module cookie;

4. Cum utilizam datele personale?

Vom folosi datele dvs. personale doar atunci cand legislatia ne permite sau in cazul in care vom incheia un contract de asistenta juridica. Cel mai frecvent, vom folosi datele dvs. personale in urmatoarele situatii:

  • • In cazul in care trebuie sa executam un contract incheiat cu dumneavoastra;
  • • In cazul in care este necesar pentru interesele noastre legitime (sau cele ale unei terte parti) si interesele si drepturile dvs. fundamentale nu depasesc aceste interese;
  • • In cazul in care trebuie sa respectam o obligatie legala sau de reglementare;
  • • In cazul in care ne furnizati consimtimantului prealabil expres al dumneavoastra sau pe baza dovezii juste a consimtamantului dumneavoastra furnizate de o terta persoana care ne comunica aceste date;

Mentionam ca terte persoane precum Google Analytics, Spark Post, Scaleway ori Cloudflare ar putea avea acces la datele furnizate.

Scopul pentru care utilizam datele dumneavoastra personale:  

Vom utiliza date dumneavoastra, furnizate prin intermediul site-ului sau al email-ului, doar pentru a va rapsunde mesajului trimis. Restul datelor furnizate de dumneavoastra, ca urmare a rapsunsului primit de la CGC, vor fi prelucrate doar in temeiul legii sau al unui raport contractual dintre parti ori cu consimtamantul dumneavoastra expres.

5. Securitatea datelor

CGC face eforturi pentru pastrarea securitatii si confidentialitatii datelor personale furnizate, implementand o infrastructura corespunzatoare in acest sens.

6. Pastrarea datelor

Cat timp pastram datele personale:

Vom pastra datele dvs. personale atata timp cat este necesar pentru a indeplini scopurile pentru care le-am colectat, inclusiv in scopul indepliniri oricaror cerinte legale, contabile sau de raportare, dar nu mai mult de 10 ani.

Pentru a determina in mod adecvat perioada de pastrare pentru datele cu caracter personal, luam in vedere valoarea, natura si sensibilitatea datelor personale, riscul potential de vatamare cauzat de utilizarea neautorizata sau divulgarea datelor dvs. personale, scopurile pentru care procesam datele dvs. personale si daca putem realiza aceste scopuri prin alte mijloace.

7. Drepturile dumneavoastra

Aveti urmatoarele drepturi:  

Dreptul de acces la datele personale care prevede ca aveti dreptul la o copie a datelor personale detinute de noi si de a verifica daca acestea sunt procesate in mod legal.

Dreptul la rectificare prin care puteti solicita corectarea datelor personale pe care le detinem in legatura cu dvs. Aceasta va permite sa solicitati corectarea oricaror date incomplete sau inexacte pe care le detinem despre dvs. Va rugam sa aveti in vedere ca este posibil sa fie necesar sa verificam corectitudinea datelor noi pe care ni le furnizati.

Dreptul la stergerea datelor (“dreptul de a fi uitat”). Acest lucru va permite sa ne cereti sa stergem sau sa eliminam datele personale daca nu mai exista motive intemeiate sa continuam procesarea. Retineti totusi ca este posibil sa nu putem intotdeauna sa ne conformam solicitarii dvs. de stergere din motive juridice specifice, care va vor fi notificate, daca este cazul, in momentul solicitarii dvs.

Dreptul la opozitie cu privire la procesarea datelor personale atunci cand procesam date avand ca temei interesul legitim (al nostru sau al unui tert) atunci cand in situatia dvs particulara considerati ca sunt incalcate drepturi si libertati fundamentale. De asemenea puteti formula opozitie cu privire la procesarea datelor dumneavoastra in scopuri de marketing. In unele situatii putem demonstra motive legitime si imperioase care justifica prelucrarea si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor personale.

Dreptul de restrictionare a prelucrarii. Acest drept va permite sa solicitati sa suspendam procesarea datelor dumneavoastra personale in urmatoarele cazuri: (a) daca doriti sa stabilim acuratetea si corectitudinea datelor sau; (b) in cazul in care prelucrarea datelor de catre noi este ilegala, dar va opuneti stergerii; (c) in cazul in care aveti nevoie sa pastram datele, chiar daca nu le mai prelucram, deoarece aveti nevoie pentru a constata, a exercita sau a apara drepturi in instanta; sau (d) v-ati opus prelucrarii datelor dumneavoastra, dar trebuie sa verificam daca avem motive legale imperative pentru a le prelucra.

Dreptul la portabilitatea datelor. Vom furniza dvs. sau unei terte parti pe care ati ales-o, datele dvs. personale intr-un format structurat, utilizat in mod obisnuit, care poate fi citit in mod automat. Retineti ca acest drept se aplica prelucrarilor automate de date pentru care ne-ati acordat consimtamantului sau in cazul in care am utilizat datele pentru a executa un contract cu dvs.

Dreptul de a retrage consimtamantul atunci cand ne intemeiem prelucrarea pe consimtamantul dvs. Totusi, acest drept nu va afecta legalitatea prelucrarilor efectuate inainte de retragerea consimtamantului.